Gimnazijalci sa Krfa u Kruševcu

0

U Kruševcu borave gimnazijalci sa Krfa, koji će naredna dva dana biti gosti učenika Medicinske škole. Za njih je u Gradskoj upravi priredila prijem zamenica gradonačelnika Jasmina Palurović, a prisustvovala je i pomoćnik gradonačelnika Jelena Milanović.

Ona im je poželela dobrodošlicu, podsetivši pritom na pobratimske veze koji Grad Kruševac neguje sa Krfom još od 1985. godine i koje treba, a to je zadatak mladih pre svega, dalje negovati i proširivati.

U ime mladih, na gostoprimstvu se zahvalio učenik Konstandinos Tojkas, koji je rekao da je mnogima od njih ovo prva poseta istorijskom gradu Kruševcu i da je u okviru posete planiran obilazak Medicinske škole, upoznavanje sa programom i nastavom, ali i obilazak kulturno – istorijskih znamenitosti grada.

Profesorka sa Krfa Suzana Hirdari je izjavila da je u fokusu njihovog interesovanja istraživanje istorijskog perioda Prvog svetskog rata i da su Krf i Srbija povezani neraskidivim nitima koji datiraju još iz perioda boravka srpske vojske na ovom grčkom ostrvu. Upravo zahvaljujući školskom projektu koji su uradili na tu temu, oni su dobili mogućnost za ovo putovanje, kojima su proširili svoja znanja i dobili priliku da vide mnoge znamenitosti stare srpske prestonice.

U Kruševcu u okviru ove posete trenutno borave 3 profesora i 21 učenik, a današnjem prijemu u Mozaik sali prisustvovao jei direktor Medicinske škole Goran Ristić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime