Gimnazijalci savladali “Poslovni izazov”

0

Gimnazijalci Milutin Milošević i Teodora Pantić savladali su “Poslovni izazov”, regionalno takmičenje koje je održano u Leskovcu i plasirali se na državno prvenstvo. Milutin je sa svojim timom osvojio prvo, a Teodora Pantić treće mesto. Oni su deo petočlane ekipe iz gimnazijske grupe “TNT”, čiji je mentor profesor fizike Branislav Rosić.

U regionalnom takmičenju učešće su uzeli učenici srednjih škola južne i istočne Srbije, a od ukupno 100 takmičara u 20 ekipa, tri tima, odnosno njih petnaestoro, plasirali su se na državno prvenstvo, koje će se održati u februaru naredne godine.

– Učešće na “Poslovnom izazovu” za prokupačke gimnazijalce postalo je tradicionalno. Ovo je specifično takmičenje, jer učenici na licu mesta moraju pokazati svoj preduzetnički i preduzimljiv duh. Svaki učenik je raspoređen u tim sa učenicima iz drugih škola i gradova, pa se tako oni uče i da rade sa ljudima koje ne poznaju. Moguće je da se na državnom prvenstvu, na primer, za najbolji plasman naši đaci bore u timu sa svojim kolegama iz Subotice, Šapca ili Beograda. – rekao je profesor Rosić.

Projekat „Poslovni izazov“ pokrenut je sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi povećali svoje mogućnosti pri zapošljavanju i unapredili svoj preduzetnički duh. „Dostignuća mladih“ u Srbiji je organizacija koja radi sa srednjoškolcima na bazi preduzetništva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime