Gimnazijalka druga na Književnoj olimpijadi

0

Vikend u Sremskim Karlovcima doneo je Prokuplju veliko priznanje. Maturantkinja Aleksandra Stojiljković vratila se sa Književne olimpijade u Gimnaziju ovenčana drugom nagradom.

Republičko takmičenje iz književnosti obeležili su Aleksandrin trud i rad, ali i zalaganje profesorke srpskog jezika Marije Todorović.

– Verujem u trud, rad, istrajnost i pravu misao u svemu što radim.Volim i volim i volim! Srećna sam što postoje simboli koji su me doveli do toga i simboli koji nas vode u svemu, samo treba pažljivo gledati. Ništa ne bi bilo ovako da nije velikog ulaganja profesorke Marije Todorović, koja motiviše i obavlja svoj posao na najdivniji način kako to jedan profesor može da čini. Ona je moj tutor, psiholog, pedagog i mentor, rekla je Aleksandra.

Pored Aleksandre na republičkom takmičenju je bila i učenica Tina Strugarević. Rezultati njenog rada se očekuju svakog trenutka.
– Bilo je nekih neregularnosti, tako da njene rezultate još očekujemo. Ja sam sigurna da nam uskoro stiže još jedna diploma, jer smo radili timski, uporno i predano, rekla je Aleksandra.

Ovo nije prvi put da ove dve učenice postižu visoke rezultate na takmičenjima. Obe ističu da visoki plasman na republičkom takmičenju stiže kao kruna višegodišnjeg rada.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime