Gimnazijalka iz Prokuplja srpski zablistala u Tršiću

0
Sara Radosavljević, foto: Služba za odnose sa javnošću i protokol Grad Prokuplja

PROKUPLJE:  Učenica drugog razreda prokupačke Gimnazije Sara Radosavljević osvojila je treće mesto na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću. Ona je  jedna od tri učesnice takmičenja iz Toplice i jedina nagrađena.

Za ovo takmičenje pripremala je profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Todorović. Sara je odlična učenica i ima sve petice.

-Imam vremena za sve, i učenje i druženje sa svojim prijateljima i drugarima iz škole. Ništa mi nije teško, ali sam se za takmičenje u Tršiću spremala baš ozbiljno. Obradovao me je rezultat, jer on samo može da me podstakne da učim još više i postignem još bolje rezultate. Volim sve predmete, ali možda malo više francuski jezik, u odnosu na ostale. Razmišljam da upišem prava ili arhitekturu, ali još se nisam u potpunosti odlučila. – kaže Sara.

Pored Sare Radosavljević, koja je postigla najveći uspeh, u Tršiću su se takmičile i učenice prvog razreda prokupačke Gimnazije Milica Radovanović i Bojana Lukić, koje je takođe pripremala profesorka Todorović.

Ovaj veliki uspeh usledio je nakon sjajnog plasmana prokupačkih gimnazijalaca na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima. Tada je čak sedam učenika Gimnazije osvojilo jedno od prva tri mesta na testu iz poznavanja književnosti.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here