Gimnaziji i Ekonomskoj školi u Kuršumliji vraćeno ime

2

Ministarstvo prosvete donelo je odluku o vraćanju naziva Gimnaziji i Ekonomskoj školi u Kuršumliji nakon više zahteva privremenih školskih odbora ove dve škole, zvanično je potvrđeno Top Novostima.

Prema odluci Ministarstva prosvete, zvanični nazivi srednjih škola su: Gimnazija Kuršumlija i Ekonomsko-tehnička škola Kuršumlija.

Ovakva odluka usledila je nakon niza protesta kuršumlijskih srednjoškolaca i obustava nastave pošto je Ministarstvo prosvete najpre ukinulo dve kuršumlijske srednje škole i dve škole izmeštene iz Podujeva u Kuršumliji,formiralo nove i odredilo nazive koje su u svom imenu dobile i “podujevska”, što je izazvalo veliki revolt kako učenika i profesora, tako i građana.

Nakon više intervencija predstavnika lokalne samouprave, tačnije predsednika Opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića i poslanice u Skupštini Srbije Ane Čarapić, Ministarstvo prosvete je na osnovu zahteva privremenih školskih odbora donelo odluku o vraćanju starih imena školama u Kuršumliji.

Zvanični nazivi školama biće vraćeni tek u drugoj polovini naredne godine pošto Zakon ne dozvoljava da se menja ime tokom trajanja školske godine.

 

2 KOMENTARA

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here