Gitarijada ponovo u Kuršumliji

4

Nakon više od 15 godina, u Kuršumliji će se 8 i 9. jula održati „Kuršumlijska gitarijada 2016.“ u organizaciji grupe mladih muzičara, Kancelarije za mlade i Centra za saradnju i razvoj regiona, a pod pokroviteljstvom Opštine Kuršumlija. Na završnoj večeri, nastupiće grupa „Orthodox Celts“.

Zahvaljujući inicijativi mladih muzičara iz Kuršumlije, ove godine će ponovo biti organizovana Gitarijada na kojoj će u takmičarskom delu nastupiti mlade, neafirmisane grupe i muzičari.

– Pored Opštine Kuršumlija koja „Kuršumlijsku gitarijadu 2016.“ finansira sa pola miliona dinara, podneli smo projekat i Ministarstvu za turizam i telekumunikacije za isti iznos. Nadamo se da će biti odobren taj projekat jer bismo onda čitav događaj mogli da podignemo na mnogo viši nivo, kaže Petar Dikić, koordinator Kancelarije za mlade u Kuršumliji.

On ističe da ukoliko i od ministarstva dobiju novac, da će pored grupe „Orthodox Celts“ na Kuršumlijskoh gitarijadi nastupiti i grupa „Bjesovi“.

Programom je predviđeno da se Gitarijada održi na igralištu OŠ „Drinka Pavlović“ gde će biti podignut kamp za sve one koji će posetiti ovu manifestaciju.

Inače, Kuršumlijska gitarijada je održavana više od 10 godina u periodu od 1988 – 1999. godine.

Organizatori očekuju da Kuršumlijska gitarijada u julu okupi veliki broj mladih iz mnogih gradova Srbije i da postane tradicionalna manifestacija.

Pročitajte i druge vesti iz Kuršumlije

4 KOMENTARA

  1. Pa dobro, taj takmičarski deo je možda krenuo od 88-e, ali 0-gitarijada je bila 1986. U svakom slučaju je za pohvalu, mada možda bi trebalo izbor gostiju malo da bude ,,mekši”, za malo širu publiku…

    • Ma ne kakvo smeksavanje onda to nije to. Ne sme se podvladjivati seljastvu zbog toga smo i izgubili i izbledeli secanje na ovako nesto…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime