Glumci za novinare!

1
Foto: OŠ "Ratko Pavlović Ćićko"

Pravi primer zajedništva i drugarstva ovih dana daju učenici Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko”. Članovi dramske sekcije su premijerno igrali pozorišnu predstavu „Vosumnji ilca“, u Domu kulture 16. novembra.  Sav prihod od ulaznica ići će za opremanje novinarske sekcije savremenim tehnologijama, koje će školski list učiniti još kvalitetnijim. 

– To je koprodukcijska predstava OŠ “Ratko Pavlović Ćićko“ i UE „Rastko“, koja, sem negovanja pozorišnog dramskog izraza kod dece, ima i drugi značaj. Sredstva od pretpremijernog i premijernog prikazivanja ići će za opremanje novinarske sekcije savremenim tehnologijama. Novinari se sad oslanjaju na glumce, a glumci će na novinare, te deca od malih nogu uče da različiti darovi uvek daju plodne simbioze. – kažu iz škole.

Do kraja meseca predstava će biti prikazana u Kuršumliji i Nišu. Inače, predstavu je prema čuvenoj komediji Branislava Nušića „Sumnjiva lica“, režirala nastavnica Milka Tošić „onako kako klasične tekstove čitaju i vide deca i osetljivi“.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime