Gorčilo u Kruševcu 23, 24. 25, 26 i 27 januara

0

Novi film braće Mime i Miodraga Karadžića ,,Gorčilo – Jesi li to došao da me vidiš,, , koji če premijerno biti prikazan u beogradskom Sava centru 21, januara, u Kruševcu igra 23, 24, 25, 26. i 27. januara u 18 i 20 časova. Cena karte je 250 dinara.

Film je urađen prema motivima kultne predstave Jesi li to doša’ da me vidiš, čiji tekst potpisuje Miodrag Karadžić, autor popularne Đekne.

Radnja filma je smeštena u cnogorskom selu, u brdima, u leto 1968. godine. U jeku izgradnje infrastrukture u SRFJ, u naporima da se siromašni sever Crne Gore putevima poveže s jugom, u malo selo dolazi geometar Laza (Viktor Savić), kako bi pripremio dokumentaciju za trasu budućeg puta.Sa njim će doći Klara, njegova žena (Helena Aksamit), balerina iz Novog Sada, koja mora da tokom leta održava kondiciju za jesenju sezonu. Kako seljaci reaguju na dolazak geometra, koliko su skloni korupciji, kako reaguju na dolazak ljudi koji žive nekim drugačijim životom od njihovog, jer za bolje ne znaju, samo je jedna od linija priče.

Paralelno pratimo sukob između dve porodice, Obada i Cvrkota, koji nisu u dobrim odnosima gotovo 20 godina, zbog međusobnog optuživanja o razlozima odlaska na robiju Zelja Cvrkote, koji je sedam godina proveo na Golom otoku.

Politička zastranjenost, strah i isključivost očeva, stubova porodice Gorčila Oboda (Mima Karadžić) i Zelja Cvrkote (Mladen Nelević), dolazi do ekstrema, jer su se apsurdno, njihova deca Petrašin Obad (Emir Ćatović) i Koviljka Cvrkota (Kristina Stevović) zaljubili jedno u drugo…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime