Grad Prokuplje isključivi vlasnik objekta „Savićevac“

0

Višedecenijski problem imovinsko – pravne prirode objekta „Savićevac“ na brdu Hisar sada je zvanično rešen u korist Grada Prokuplja.

Sudskim poravnjanjem iz 1999. godine, zaključenim između tadašnje Opštine Prokuplje i preduzeća „Prokupac“, okončan je spor između lokalne samouprave i navedenog preduzeća, tako što je utvrđeno da je nosilac prava korišćenja na spratnom delu objekta, Grad Prokuplje, dok je nosilac prava korišćenja na prizemnom delu objekta, preduzeće „Prokupac“.

“Ulaskom ovog preduzeća u stečaj tokom 2014. godine, bili smo primorani da zaštitimo ovaj najvredniji objekat grada Prokuplja i da pokrenemo postupak izlučenja prava Grada Prokuplja iz stečajne mase. Nakon odbijanja stečajnog dužnika, a zatim i stečajnog sudije za izlučenje ovog prava iz stečajne mase, dana 29. juna 2022. godine pokrenuli smo parnični postupak poništaja napred navedenog sudskog poravnjanja, te kako je preduzeće „Prokupac“ prodato, gotovo godinu dana vodili smo spor oko svojine nad ovim, za Grad najznačajnijim objektom, te smo konačno uspeli, da dana 26.03.2024. godine i ovaj spor okončamo priznavanjem Gradu Prokuplju, da je jedini i isključivi vlasnik objekta „Savićevac“, pri čemu će, u roku od 30 dana, Gradu, biti i faktički predat navedeni objekat”, istakao je gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović

On je naglasio da Grad Prokuplje sa ponosom obaveštava svoje sugrađane da je jedini vlasnik objekta „Savićevac“ na brdu Hisar, te da niko drugi nema drugih svojinskih prava, niti tereta na istom. Sada je to vraćeno onima kojima i treba da pripada, shodno posebnoj volji legatara Alekse Savića, s obzirom na to da je Hisar omiljeno mesto Prokupčana, kompletan samo sa Tvrđavom i Savićevcem.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime