Grad prokuplje nagradio najbolje učenike

0

Grad Prokuplje je ove godine, peti put zaredom, knjigama nagradio đake generacije, nosioce Vukovih diploma i učesnike republičkih takmičenja prokupačkih osnovnih i srednjih škola.

Tim povodom, u Domu kulture, održan je svečani prijem za ove učenike, kada su im zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i član Gradskog veća za prosvetu, omladinu i sport Maja Ranđelović uručili nagrade.

Ove godine, Grad Prokuplje nagradio je 56 najboljih đaka iz osnovnih i 30 iz srednjih škola, ali i veliki broj onih koji su osvojili prva tri mesta na republičkim takmičenjima.

-Vi ste naši najbolji đaci, nosioci najprestižnije diplome našeg obrazovanja, diplome koja nosi ime oca naše pismenosti, Vukove diplome. Vi ste osvajači nagrada i učesnici republičkih  takmičenja u znanju i sportu. Draga deco, vi ste ponos našeg grada i njegova budućnost. Moramo da poštujemo vaš uloženi trud, vaše pregalaštvo i odricanje na pobedničkom putu. Siguran sam da ovaj uspeh dugujete svojim profesorima, ali i roditeljima koji su vam sve vreme bili podrška i čiji ste vi najveći životni ponos. Zato smo danas svi ovde, da istaknemo vaš uspeh i da vas predstavimo kao najbolje đake, jer naša je obaveza da ističemo najbolje i da takvu decu uzimamo za primer generacijama koje dolaze, a vi to sigurno jeste, naglasio je zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.

Veliki broj nosilaca Vukovih diploma i drugih priznanja, najbolji je pokazatelj koliko je Prokuplje bogato znanjem. Ovi mladi ljudi uložili su veliki trud, kako bi postigli veličanstvene rezultate. Svojim ocenama, znanjem i uspehom, doprinose tome da ugled grada raste i kao takvi, najbolji su ambasadori grada Prokuplja.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here