Grad Prokuplje u asfaltiranje ulica uložio milion evra

0

Radovi na presvlačenju Ulice Miloša Obilića novim slojem asfalta, privode se kraju. Ekipe vredno rade, kako bi pre snega sve bilo završeno, a radove su danas obišli načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Кoprivica, koji su istovremeno istakli da je Grad u asfaltiranje ulica uložio milion evra.

Ovaj asfalt, u dužini od 120 metara, postavljen je od Ulice Nikodija Stojanovića Tatka do Ratka Pavlovića Ćićka.

– Ova Ulica, u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Osnovna škola “Ratko Pavlović Ćićko”, bila je u izuzetno lošem stanju. Nakon postavljanja novog asfalta, behaton ploča na trotoaru i ivičnjaka, ona je sada mnogo lepša i bezbednija, ne samo za osnovce, već i za sve učesnike u saobraćaju, izjavio je Simonović i dodao da je za  presvlačenje Ulice novim asfaltom, iz budžeta Grada izdvojeno 820.000 dinara.

Simonović je rekao da je, nakon postavljanja nove vodovodne mreže, u Ulici Cara Lazara, u dužini od 150 metara, juče postavljen novi asfalt. Za ove radove, iz gradskog budžeta, izdvojeno je 1.120.000 dinara.

Govoreći o asfaltiranju gradskih ulica i seoskih puteva, on je izjavio da je iz gradskog budžeta, za ove namene, ove godine utrošeno milion evra.

– Za razliku od prethodnih, ove godine mnogo toga je urađeno na putnoj mreži, kako u samom centru Prokuplja, tako i u seoskim sredinama. Stanovnici Babinog Potoka, Gornje i Donje Stražave i Donje Trnave sada imaju asfaltirane ulice. U najudanjenijim selima, kao što su Tovrljane, Mikulovac, Statovac, izvršena je adaptacija seoskih i atarskih puteva, izjavio je Simonović i istakao da je budžetom za narednu godinu, planirano izdvajanje više novca nego što je to bilo 2019. godine.

Simonović je napomenuo da će se zimski period iskoristiti za pripremu neophodne tenderske dokumentacije i raspisivanje javnih nabavki za nove radove na putnoj mreži na teritoriji grada Prokuplja, kako bi se na proleće odmah krenulo sa radovima.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime