Građani Toplice u poslednjoj akciji MUPa predavali zolje, bombe, oružje i municiju

0

U nedavno spovedenoj akciji MUP-a o predaji oružja koja je važila od 8. maja do 30. juna ove godine, kako piše Politika, građani Topličkog okruga predali su raznovrsno oružije, među kojima su: četiri zolje, 264 bombe, 1.295 ostalih minsko-eksplozivnih sredstava, ali i preko 1.520 komada raznog oružja i 56.682 komada različite municije.

Osim predatog oružja, građani su kod sebe imali i 2.823 grama baruta i različitog eksploziva koji su tokom predaje bez zakonskih sankcija odneli u policiju.

“U predhodnom periodu započeli smo i reviziju ranije izdatih dozvola za oružje u legalnom posedu. Ukupno je pokrenuto 1.800 revizija za držanje oružja koje je u našoj evidenciji” – prokomentarisali su u policiji, prenosi politika.

Kažu da su zadovoljni postignutim rezultatima i da su sve akcije policije usmerene ka povećanju bezbednosti i sigurnosti svih građana Topličkog okruga.

Prema zvaničnim podacima MUP-a više od 82.000 komada oružja predali su građani Srbije u kampanji koju je država pokrenula nakon dva masovna ubistva početkom maja u školi u Beogradu i selima okoline Mladenovca.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime