Građevinska sezona u Župi još traje

0

U Opštini Aleksandrovac i dalje traje građevinska sezona. Prosecaju se, ravnaju i asfaltiraju lokalni seoski i prigradski putevi. U toku protekle dve nedelje putevi su asfaltirani u Mesnoj zajednici Lesenovcu, planinskom delu Župe. Meštani ovog kraja su mnogo godina čekali na ovu investiciju. Prezadovoljni su time što dobijaju bolje uslove za život.

U Mesnoj zajednici Šljivovo, nakon radova na poboljšanju elektro mreže, urađeni su i asfaltirani putevi na dve deonice, čime je olakšana komunikacija prema centru sela i regionalnom putu.

Ovu investiciju su i u Latkovcu čekali dugi niz godina. Meštani kažu da je to najznačajnije za ostanak mladih na selu, a ova mesna zajednica ima veliki broj dece, te da u ovom selu budućnost tek predstoji.

– Da ovo Stajkovac nije uradio, mladi bi otišli za Švajcarsku, a tamo dve kućei asfalt. Ovako, deca sada imaju autobus, priča jedna meštanka, zahvaljujući puno predsedniku Opštine Aleksandrovac dr Jugoslavu Stajkovcu.

I drugi meštani mnogo zahvaljuju predsedniku Jugi i Direkciji za puteve Opštine Aleksandrovac. Jer, imaju školu, dom kulture, a ide i autobus za đake, a ima, kažu, hvala bogu, dosta, što je najbitnije. Omladina je ostala u selu i radi poljoprivredu.

Akcija na gradnji boljeg života na selu u Župi se nastavlja. Jer, kako ističu meštani, velika je stvar što je ova vlast mnogo pažnje posvetila seliima, koja su dugo bila zaboravljena.

Radi se i u prigradskim naseljima. U ulici Vinogradarskoj privedeno je kraju postavljanje pločica, što predstavlja ukras u blizini centra grada. Ovdašnji stanovnici ističu da je to vrlo komforno i estetski, pa zato ima i posebnu vrednost.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime