Gradi se hotel u Lukovskoj Banji-posao za 70 radnika

3

U Lukovskoj Banji započeta je izgradnja novog savremenog hotela koji gradi kuršumlijsko preduzeće “Planinka” i u kome će posao dobiti 70 mladih i obrazovanih radnika.

Prema  rečima Radovana Raičevića, generalnog direktora “Planinke”, izgradnja hotela sa oko 200 ležajeva iznosiće oko osam miliona evra a radovi bi trebali da budu završeni do 2020. godine.

– Hotel sa četiri zvezdice biće ekskluzivno opremljem sa kompletnim medicinskim sadržajem i bazenima , tako da će biti pogodan prevashodno za goste koji dolaze radi lečenja ali i za turiste i mlade, odnosno za rekreaciju, kazao je direktor Raičević.

Direktor Lukovske Banje Žarko Đurić ističe da u ovu banju dolazi sve više gostiju koji žele da se opuste u u raskošnoj prirodi i odmore od svakodnevnih obaveza.

– Lekovite vode naše banje pomažu u lečenju reume, išijasa, diskusa i drugih oboljenja kičme, vanzglobnog reumatizma, kožnih bolesti ali i kod preloma u zarastanju rana. Osim reumatizma, osteoporoze, stanja nakon povreda i hirurških intervencija , termomineralne vode ove banje čija se temeratura kreće od 28 do 68 stepeni pomažu i u lečenju problema sa pritiskom, šećerom u krvi, iritacije očiju, kaže direktor Đurić.

On ističe da lekovite vode, čista priroda i povoljna klima utiču i na odmor i lepo raspoloženje zbog čega je sve više gostiju koji ovde žele da se odmore od svakodnevnih obaveza. Osim gostiju iz čitave zemlje a prvenstveno iz velikih gradova poput Beograda i Novog Sada u Lukovsku banju dolazi sve više i inostranih turista iz Rusije i Rumunije.

Hotel se gradi sredstvima Planinke, a dvadeset odsto sredstava za izgradnju hotela obezbediće Ministarstvo privrede.

Ovo je inače treći po redu hotel koji se gradi u Lukovskoj Banji. Hoteli “Jelak” i “Kopoonik” raspolažu sa 280 ležajeva koji zbog velikog broja gostiju nisu dovoljni da prime sve koji žele da borave u ovom banjskom lečilištu.

 

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime