Gradi se nova vodovodna mreža u Kuršumliji

0

Opština Кuršumlija u saradnji sa Republikom Srbijom – Кabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj, krenula je u realizaciju projekta na izgradnji komunalne infrastrukture – vodovodna mreža u ul. Dr Melgarda u Кuršumliji.

Ukupna vrednost projekta iznosi 12.304.415,00 dinara bez PDV a od čega učešće Opštine Кuršumlija je 20% od ukupne vrednosti projekta tj. 2.460.883,00 dinara bez PDV a dok ostatak sufinansiranja projekta od 80% finansira Кabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj Republike Srbije.

JPКD „Toplica“ iz Кuršumlije je krenula sa izvođenjem građevinskih radova i realizacijom kompletnog projekta. Izgradnjom nove infrastrukture poboljšaće se vodosnabdevanje celog naselja pitkom vodom a ujedno i smanjiti dosadašnje havarije na postojećem cevovodu.

Projekat obuhvata izgradnju primarnog cevovoda od polietilenske cevi 110 mm u ukupnoj dužini od 928 m kao i rekonstrukciju 52 priljučka korisnicima i priključenje na nov sistem vodosnabdevanja. Sa primarnog cevovoda f 110mm izgradiće se četiri podzemna hidranta sa instaliranjem istih za protiv požarnu zaštitu stambenih objekata.

Predviđeni rok za završetak radova je kraj decembra 2023. godine, navode u kuršumlijskom komunalnom preduzeću.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime