Gradnja u Župi ne prestaje: Boturići dobili igralište

0

Za graditelje puteva,domova kulture, igrališta i drugih infrastrukturnih objekata u Župi aleksandrovačkoj nema odmora. Građevinski radovi se nastavljaju. Asfaltni put je posle toliko godina čekanja protekle nedelje stigao i u zaseoku Đorđevići u Mesnoj zajednici Tuleš, u kojoj su stvoreni bolji uslovi za život, pa mladi žele ovde da ostanu.

Zadovoljni meštani najviše zahvaljuju predsedniku Opštine Aleksandrovac dr Jugoslavu Stajkovcu na ispunjenom obećanju. Čekaju još da im zasija ulično svetlo.

Kao i što je obećano, i Boturići su ovih dana dobili igralište. Ovdašnji dečaci i devojčice sa oduševljenjem pričaju da više na turnire neće morati da odlaze u susedna sela, već će se ovde igrati, a u Boturićima priželjkuju i neko veće takmičenje. Napraviće svoju ekipu i čekati da deca iz drugih sela dolaze ovde da se igraju.

Predsednik Mesne zajednice Boturići Slobodan Đenadić kaže da je ovo veliki dan za ovdašnju omladinu . On priča da je zadnjih nekoliko godina ovde mnogo toga urađeno. Urađen je Dom kulture, pa putevi u svim mesnim zaseocima, propusti, kanali, trafostanica… U ovu mesnu zajednicu , koja ima veliki broj mladih , puno je ulagano, što je veliki korak za budućnost Boturića i opstanak mladih na selu.

Život se menja i u Rokcima. Prezadovoljni meštani kažu da se stanje ovde od unazad deset godina promenilo za 360 stepeni.Urađeni su mostovi, putevi, a postavljen je i novi elektro trafo, pa je struja pojačana.Ljudi se vraćaju na selo da renoviraju svoje oronule kuće, sade maline i razno drugo voće.

Stanje se, iz dana u dan, menja i u drugim župskim selima, sa gradjkevinskim radovima se ne prestaje, a i budžet Aleksandrovca za narednu godinu biće infrastrukturno razvojni.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime