Gradski bazen u Prokuplju spas od tropskih temperatura

0

Većina Prokupčana vrele avgustovske dane provodi na Gradskom bazenu, koji u proseku dnevno poseti oko 600 kupača, saopštili su iz Opštine Prokuplje.

Ove godine jedino uređeno gradsko kupalište dočekalo je sezonu u mnogo boljim uslovima, jer je Opština Prokuplje izdvojila sredstva za njegovu rekonstrukciju. Izvršena je kompletna zamena dovodnih cevi, preliva, odvoda i tuševa. Takođe je urađena i sanacija školjke bazena, kao i platoa gde su zamenjene dotrajale pločice.

Pored osveženja tokom letnje žege, na Gradskom bazenu se u organizaciji Opštine Prokuplje i Sportskog saveza Opštine održava besplatna škola plivanja za decu, koja traje do 18. avgusta.

– Već treću godinu za redom sprovodi se besplatna obuka plivanja za najmlađe. Ove sezone dobili smo još 40 novih plivača, a najmlađi će imati mogućnost da i tokom zime nauče da plivaju, jer i ove godine planiramo da sprovedemo zimsku školu plivanja na gradskom bazenu Čair u Nišu, rekao je sekretar Sportskog saveza Opštine Prokuplje, Božidar Jović.

Pored pomenutih sadržaja koje nudi Gradski bazen, ljubitelje roka očekuje velika muzička manifestacija Rok preobraženje, koja se 19. avgusta tradicionalno održava u Prokuplju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime