Grčak selo vrednih domaćina

0

Vredni domaćini podkozničkog sela Grčak u aleksandrovačkoj opštini na pravi način predstavljaju Srbiju. Uspešna porodica Bogićević, Aranđel i Bosa ističu da je rad i moral na prvom mestu. Ovo ugledno domaćinstvo poseduje farmu od 12 hiljada pilića u turnosu, uzgajaju maline i kupine i sve ono što pruža zdrava sredina u planinskom delu Župe.

Domaćinstvo za ugled i primer kako se može uspeti radom, voljom, inteligencijom i upornošću. Bogićevići kažu da je sve krenulo od kredita i pilića, pa je išlo sve bolje i bolje.

Sada ova porodica proširuje farmu sa 12 na 18 hiljada komada pilića, a bavi se i proizvodnjom malina i kupina. Pod voćem imaju oko 30 ari zemljišta.

– Bila je to velika sirotinja, ali radom i trudom, a i slogom mnogo se postigne. Najbitnija je sloga i dogovor, priča Bosa Bogićević.

Ona ne krije da joj muž nije bio strog.

– Da, bio je strog i njegova je bila zadnja, ali ja sam slušala, tako su me učili otac i majka, priča Bosa.

Ova ugledna porodica je uz rad školovala sina i ćerku. Sin je građevinski inženjer u Nišu, a snaja lekar. Ćerka je frizerka u Aleksandrovcu.

Svi oni, ne stide se posla na selu. Kad dođu svi pomažu, i svoju decu sad oni uče da rade u farmi, na poljopruivredi, da beru maline i nose gajbe, priča Bosa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime