Gvozdeni puk konačno dobija svoj spomenik

2

Višegodišnja inicijativa za izgradnju spomenika Gvozdenom puku konačno dobija svoju konkretnu realizaciju.

Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora za izgradnju spomen-obeležja Drugom pešadijskom puku „Knjaz Mihailo“ u Prokuplju. Učinjeni su prvi koraci, a to je definisanje zadataka za ovu godinu, planiranje kalendara i rokova.

– Lokalna samouprava će finansirati sve aktivnosti za izgradnju spomenika slavnom Gvozdenom puku, a nadamo se da će i mnogi donatori, društva i pojedinci dati svoj doprinos, kako bi se svi zajedno, u duhu vere i tradicije, odužili našim precima, rekao je predsednik opštine Miroljub Paunović.

Inicijativa za izgradnju spomen-obeležja pokrenuta je od strane  3. brigade Kopnene vojske Srbije, a sastanku su pored predstavnika Vojske i predsednika opštine prisustvovali i većnica za kulturu Milica Erić, predstavnici Crkve, Narodnog muzeja, udruženja i organizacija koje su uključene u aktivnosti za realizaciju ove višedecenijske inicijative.

Nakon dobijanja saglasnosti od nadležnih ministarstava krenuće i javne nabavke. Završetak izgradnje spomenika u parku na Železničkoj stanici planira se za 12. oktobar 2018. godine.

2 KOMENTARA

  1. Gdje je čika Mile Marković i Micika cepačica bioskopskih karata mora da bude uspeh.To je ta elita nešeg grada,mada fali jedan frigo majstor sa diplomom novosadskog ili novopazarskog vakulteta zbog koalicije sa Ljajićem…

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime