Help i Trstenik zajedno protiv siromaštva

0

Organizacija Help i Opština Trstenik, sutra, potpisivanjem ugovora o saradnji započinju projektat na smanjenju siromaštva i unapređenju mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih i ugroženih grupa stanovništva sa fokusom na Romkinje u Srbiji.

Ugovor u prostorijama Opštine Trstenik u podne potpisaće predsednik Opštine Mirosalav Aleksić i Maša Bubanj iz Organizacije Help, potvrdila je Informativna služba u Trsteniku.

Projekat za jedanaest opština i gradova, ukupne vrednosti 1.820.295,00 evra, finansiraju Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju Sida, a sprovodi Helpu saradnji saciljnim gradovima u Leskovcu, Kraljevu, Kruševcu, Obrenovcu, Požarevcu, Prijepolju, Prokuplju, Trsteniku, Vladičinom Hanu, Vlasotincu i Vranju.

Vrednost dela aktivnosti na teritoriji Opštine Trstenik iznosi77,655,00 evra, dok Opština sufinansira iznos od 3.555,00 evra.

Projektne aktivnosti pomoći smanjenju siromaštva zapošljavanjem, odnosno samozapošljavanjem ugroženih ciljnih grupa, biće realizovane u periodu od septembra 2015. do avgusta 2017. godine.

Najmanje 20 pojedinaca biće podržano grantovima u opremi za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti u pojedinačnim vrednostima od 1.500,00, 2.400,00 i 3.600,00 evra.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime