Hi ,,Župa,, ponovo izvozi plavi kamen

1

Kruševačka Hemijska industrija ,,Župa,, ponovo je u grupi važnijih proizvođača plavog kamena i sve dosad proizvedene količine plasirane su na strano tržište, izjavio je generalni direktor Bojan Cvetković

Proizvodnja plavog kamena obnovljenja je zahvaljući saradnji sa londonskim ,,Nutrahemom,, jednim od najvećih svetskih distributera ovog preparata i Borskim rudnicima, ali i podršci ministra odbrane Bratislava Gašića i lokalane samouprave, ističu u ,,Župi,,.

U toku je proširenje i remont instalisanih kapaciteta nakon čega će ,,Župa,, biti u prilici da pored stranog snabdeva i domaće tržište plavim kamenom i ostalim preparatima iz plavog programa.

Sve je za izvoz

– U proteklom vremenu dva kamiona plavog kamena otišla su za Saudijsku Arabiju, jedan kamion za Grčku, jedan kamion za Mančester, a jedan kamion za Glazgov. Upravo sada spremamo još jedan kamion za Mančester, ali ga još uvek nemamo za domaće tržište. Jer, imamo unapred naručenih još desetak kamiona. Sve je za izvoz, izjavio je Bojan Cvetković, generalni direkltor HI ,, Župa,,.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime