Na prepunim tribinama Košarkaškog stadiona sinoć je prokupačka publika sa oduševljenjem pratila otvaranje festivala “Beskraj 10 kvadrata” i predstavu “Bog” u izvođenju Dramskog studija Gimnazije Prokuplje.

Ovo je treća godina kako se organizuje “pozorišna opsada grada” i ujedno najzahtevnija, jer će festival trajati 11 dana.

– Ozbiljno smo se spremali, jer želimo da ovaj festival potvrdi već stečeno dobro ime. Očekivanja su nam velika, a verujem i očekivanja publike. Rekao bih po broju posetilaca da nećemo izneveriti jedni druge. Odlučili smo da festival ne otvorimo predstavom Varoškog pozorišta, već predstavom Dramskog studija, koji smatramo našim podmlatkom. Želimo da ih predstavimo gradu, jer njihov talenat to zaslužuje – rekao je direktor tehničke opreme Jugoslav Jovanović.

Iako je najavljeno da će “Beskraj 10 kvadrata” otvoriti dramski umetnik i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Slobodan Ćustić, njegov dolazak je odložen, kako su rekli, zbog tehničkih problema na putu.

Tako je umesto Ćustića, publici ali i Varoškom pozorištu, priređeno jedno veliko iznenađenje – Himna Histriona. Naime, umetnički direktor Varoškog pozorišta Zoran Cvetković pripremao je u tajnosti himnu pozorišta, koja je sinoć premijerno izvedena. Iznenađenje je nespremne zateklo sve članove ansambla na sceni, a publika je sa oduševljenjem ispratila ove vesele taktove.

Takmičarski deo festivala počinje večeras predstavom “Večera budala” aleksinačkog pozorišta “Teatar 91” na Košarkaškom stadionu u 21h.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime