Hor Gimnazije drugi u Srbiji

0

Na 13. Republičkom takmičenju gimnazijskih horova, koje je održano u Novom Sadu u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“, hor prokupačke Gimnazije je osvojio drugo mesto.

Hor se predstavio sa četiri kompozicije.

– Kao zadati repertoar za ovo takmičenje mi smo imali pesmu iz doba renesanse. Predstavili smo se italijanskom pesmom, koja se zove Kartićijata, a tri kompozicije po našem izboru bile su, Telo Hristovo“, splet dve ruske pesme „Tonkaja rjabina“ i „Svetit, svetel mesjac“, rekla je Tanja Cvetanović, dirigent hora. „

Četvrta numera sa kojom se prokupački hor predstavio na ovoj smotri bio je splet od dve pesme, obrade čuvenog kompozitora Vangelisa, jedna „12 sati“, a druga „Osvajanje raja. Aranžman za ovaj splet pesama uradila je upravo profesorka Cvetanović.

-Svi smo zadovoljni nastupom. Dugo smo radili i uspeh nije mogao da izostane. Odličnih 88 poena je potvrda kvaliteta naših pevača, naglasila je profesorka Cvetanović i zahvalila se predstavnicima lokalne samouprave, koji im kako kaže, uvek izađu u susret i obezbede prevoz do mesta takmičenja.

Ovogodišnji domaćin Novi Sad ugostio je 18 horova koji su se takmičili u različitim kategorijama, a ovaj put bilo je učesnika i iz inostranstva. Hor prokupačke Gimnazije ove godine je učestvovao po osmi put na takmičenju gimnzijskih horova.

Sa ovih takmičenja prethodnih godina u Prokuplje su se vratili sa jednim prvim, tri druga i tri treća mesta, kao i sa jednom pohvalom.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime