Hor “Sanjalice” i ove godine nastupio na Nišvilu

0
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Dečiji hor prokupačkog Doma kulture „Sanjalice“ je i ove godine nastupio na „Jazz for kids Nisville“ festivalu. Ovo je njihov drugi nastup na ovoj poznatoj muzičkoj manifestaciji, na kojoj su se prošle godine predstavili prvi put.

– Ovoga puta pevali smo devet pesama. Uživali smo, a i publika sa nama. Čast nam je što smo i ove godine bili deo ovog velikog festivala. Deca nose lepa iskustva i od prošle godine, zato smo sa velikim zadovoljstvom prihvatili da ponovo budemo deo ove manifestacije, rekla je dirigent hora „Sanjalice“ Sanja Stojković.

Svaki nastup ovog hora jeste njihova nova pobeda, kojom potvrđuju da se sa velikim pravom i zaslugama pojavljuju na mnogim takmičenjima i festivalima. Odnedavno nose i titulu pobednika Regionalnog festivala horova dece i mladih „Fedeho 2018.“ koji je u organizaciji Dečijeg kulturnog centra održan u Beogradu, od 16. do 19. maja.

Diregent „Sanjalica“ je ovom prilikom istakla da svaki nastup članova ovog hora, bio takmičarskog ili revijalnog karaktera, za njih znači podstrek za dalje napredovanje. Pobeda na Fedehu im je ipak omogućila i nešto više. „Sanjalice“ će na jednom od koncerata ovogodišnje manifestacije dece Evrope, pod nazivom „Radost Evrope“ predstavljati Srbiju. Ona će biti održana u oktobru mesecu u Beogradu.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here