Humani učenici prokupačke Gimnazije

0
????????????????????????????????????

Odličnoj učenici trećeg razreda društveno-jezičkog smera prokupačke Gimnazije Danici Cvetković, koja je slepa od rođenja, uručen je laptop sa posebnom konfiguracijom koji može da podrži govorni softver čija funkcija pretvara tekst u glas.

Inicijativa za prikupljanje sredstava pokrenuta je od strane direktora škole Dragoslava Minića, odeljenskog starešine Dragice Anđelković, učenika III-2 razreda i đačkog parlamenta Gimnazije Prokuplje.

– Akciju prikupljanja pomoći za kupovinu laptopa i softvera podržali su učenici i svi zaposleni u školi, kao i prokupačko udruženje advokata, rekao je direktor Minić koji je podvukao da je na ovaj način pokazana solidarnost.

Odeljenski starešina Dragica Anđelković ističe da je učenica Cvetković sve razrede osnovne i prva dva Gimnazije završavala sa prosečnom ocenom 5,00.

– Danica je najbolji đak u razredu. Nastavno gradivo je do sada savladavala uz pomoć sestre, roditelja i drugova iz odeljenja i svojim istrajnim radom, upornošću i trudom, izjavila je profesorka Anđelković, koja se u Daničino ime i ime celog razreda zahvalila svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju u školi.

????????????????????????????????????

Razredni starešina odeljenja u kome Danica uči, rekla je da se ponosi svojim đacima, koji i na ovaj način pokazuju ljubav i humanost prema svojoj školskoj drugarici.

Nasmejana, vredna i skromna Danica Cvetković, koja je učesnik mnogih školskih, regionalnih, međuregionalnih i republičkih takmičenja, ističe da će joj ovaj poklon mnogo značiti u nastavku školovanja.

– Zahvalila bih se svima koji su pomogli da dobijem laptop i softver koji će mi mnogo značiti tokom školovanja, rekla je Danica Cvetković.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here