Humanitarna predstava „Heroji“ u Prokuplju

0

Edukativno-humanitarna predstava Heroji”, koju u okviru omladinskog volonterskog projekta Daske koje životom zrače” realizuje neformalna grupa Tim mladih Fokus” iz Niša, biće izvedena 16. juna u 20h u Domu kulture Prokuplje.

U predstavi „Heroji” prikazana je jedna savremena porodica čije dete dobija rak. Predstavom su obuhvaćeni svi realni problemi sa kojima se susreće veliki broj porodica na putu do izlečenja njihovog deteta.

Tekst je napisao ceo jedan tim uz pomoć dece koja su se izlečila, lekara, psihologa i medicinskih sestara sa hemato-onkološkog odeljenja, kao i volontera NURDOR-a (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka).

Oko režije je pomogao Branislav Trifunović, a podršku je pružio i Bane Opačić koji je napisao pesmu.

– Tim mladih Fokus ovom predstavom šalje između ostalog i jednu bitnu poruku koju će posle odgledane predstave sa sobom poneti svaki gledalac, a sav novac od prodatih ulaznica će  biti uplaćen NURDOR-u,  za izgradnju novog dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Odazovite se našem pozivu, dođite na predstavu i na taj način podržite nas, -mlade glumce, režisere, scenografe… kao i sve HEROJE koji se iz dana u dan bore i ne odustaju. Pokažite još jednom da u Prokuplju kuca veliko srce, poručila je Katarina Kaličanin iz tima Fokus.

Cena karte je 150 dinara i može se nabaviti putem fejsbuk stranice Tim mladih Fokus – Niš kao i na dan predstave na blagajni Doma kulture. Takođe, ulaznice će se prodavati na štandu u petak i subotu na prokupačkom šetalištu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime