Humanitarni Sretenjski bal u Kruševcu

0

U Velikoj sali Narodnog muzeja u Kruševcu, održan je prvi Sretenjski bal. Upriličen je u humanitarne svrhe, a prikupljeni novac biće upotrebljen za adaptaciju budućeg doma Vladice i Danijele Jović, doskorašnjih štićenika doma ,,Jefimija,,.

Za balski program bili zaduženi članovi plesne grupe ,,Lazarica,,,. Odeveni kao i veliki broj okupljenih u raskošnim balskim haljinama i elegantnim odelima program su započeli valcerom, a zatim su u pratnji klavira nastavili da igraju uz pesme Odiseja, Moj Bog, Opilo me vino i mnogim drugim. Balske haljine, leptir mašne, odabrana muzika, deo su atmosfere prvog kruševačkog Sretenjskog bala koji su zajedničkim snagama priredili Narodni muzej, Turistička organizacija i Centar za stručno usavršavanje

Porodicu kojoj je novac namenjen čine brat i sestra, Vladica i Danijela Jović koji su vrlo mladi ostali bez majke, a oca nikada nisu upoznali. Odrasli su u sistemu roditeljskog staranja i socijalne zaštite, smešteni u domu Jefimija. Sada su punoletni i koriste usluge samostalnog stanovanja pri Centru za socijalni rad. Obezbeđivanje mesta za život im je nepohodno jer nakon izlaska iz sistema socijalne zaštite neće imati gde da se vrate.

Prikupljanje sredstava organizovano je ostavljanjem novčanih priloga u kutiji na ulazu u Veliku salu i uz pomoć lutrije. Za lutriju je obezbeđeno više od 50 nagrada koje su donirali organizatori skupa. Muzej je ponudio svoja izdanja, Turistička suvenire koje inače prodaje, a Centar za stručno usavršavanje knjigu „Vujanski krst Patrijarha Pavla“ koju je izdao prošle godine. Među donatorima našli su se i lokalni ugostitelji, te Specijalna bolnica Ribarska Banja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime