Svedoci smo nesnosnih vrućina, a da među Prokupčanima ima onih koji i na +40 stepeni misle na druge potvrđuje gest Dragane Petrović, nastavnice srpskog jezika. Naime, ona je ovog prepodneva u centru grada postavila činije sa vodom za ulične pse, a kako nam je rekla, planira da u toku dana i nedelje to ponovi.

Kao veliki ljubitelj pasa, Dragana je ovih dana brinula za one pse koji nemaju vlasnike, pa samim tim ni zaštitu. Razmišljala je na koji način da im pomogne, a kada je videla poziv Udruženja za zaštitu životinja “Šapica” da se napuštenim životinjama odnese makar voda – istog trenutka je u centar odnela činije sa vodom.

– Postavila 5 posuda sa vodom u pešačkoj zoni. Ako svako od nas u svom delu grada postavi bar 1-2 posude, životinje neće biti žedne. Toliko možemo da učinimo za njih. Osećaćemo se bolje i mi i oni. Planeta nije namenjena samo ljudima, postoje i druga živa bića. A to što su ovi psi na ulici, to nije njihov izbor. Neko ih je tamo poslao, a taj neko je čovek. Obići ću ova mesta posle podne da vidim da li su posude i dalje tu i ima li vode u njima – kaže Dragana.

Kako kaže, svoj javni poziv i objavu na fejsbuk profilu nije postavila da bi je bilo ko pohvalio, već da probudi svest kod ljudi i da se što više Prokupčana ovoj akciji priključi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime