„I ja se pitam“ koja je knjiga najbolja

0

Svi Čitalići, učenici od 1. do 8. razreda OŠ „Milić Rakić Mirko”, glasali su za najomiljeniju pročitanu knjigu i tako simbolično obeležili Dan knjige. Glasački dan i prateća izložba knjiga održani su u školskoj biblioteci.

Glasanjem za najbolju knjigu učitelji i nastavnici su želeli da učenicima ukažu na značaj knjige i autorskih prava, čiji se dan obeležava 23. aprila.

– Radi efikasnije realizacije glasanja,  Autorski tim Čitalića je na osnovu predloga urednika izdanja za decu izdavačkih kuća dobrotvora Čitalića formirao jedinstvenu glasačku listu.Veliki broj naslova sa glasačke liste se već nalazi u školskom bibliotečkom fondu, koji se svake školske godine , na obostrano zadovoljstvo đaka i nastavnika uvećava. Učenici su se sa oduševljenjem uključili u realizaciju ovog glasanja i na interesantan i kreativan način iskazali svoje mišljenje i pokazali svoju čitalačku kulturu, rekla je koordinatorka projekta nastavnica srpskog jezika Jasmina Džipković.

Glasački dan “I ja se pitam” je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti projekta „Čitalići 2017“, u kom je ova prokupačka škola uzela učešće.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime