I ove godine uspešno realizovano kuršumlijsko kulturno leto

0

U Kuršumliji je 11. i 12. avgusta održana tradicionalna manifestacija „Kulturno leto“ u organizaciji Opštine Kuršumlija i Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Prvog dana, manifestaciju je otvorio Predsednik opštine Kuršumlija, Vojimir Čarapić, koji je istakao da mu je drago što se nakon dve godine pauze, izazvane virusom Covid-19 manifestacija ponovo održava, da se nada da će građani uživati i u dečijem i u kulturno-zabavnom programu.

Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija

U okviru dečijeg programa na letnjoj pozornici prvog dana nastupao je poznati srpski mađioničar Igor Trifunov koji je zajedno sa mališanima izveo svoj „Magični šou“, kao i plesni klub Ragnarok iz Kuršumlije. Na glavnoj bini zabavni deo programa otvorila je grupa Orange band iz Niša, koja je publiku razmrdala poznatim hitovima pop i rok muzike. Nakon njih, više od 5000 posetilaca svojim nastupom oduševila je Dragana Mirković. Publika je zajedno sa Draganom pevala sve njene hitove.

Drugog dana manifestacije „Kulturno leto“ u Kuršumliji na letnjoj pozornici program je otvorilo kulturno-umetničko društvo „Bata Lačković“ . Oni su zaigrali uz kola „kolubarski vez“, „Čačak“, „Moravac“, „Bugarka“, „Ide deda niz planinu“, i „Vranjsko kolo“. Nakon razigravanja uz OKUD „Bata Lačković“ usledilo je druženje dece sa animatorima iz crtanog filma „Patrolne šape“, kao i oslikavanje lica i šare omiljenih životinja, princeza i crtanih junaka.

Nakon kulturno-zabanog programa u gradskom parku, na glavnoj bini usledila je svečana dodela nagrada pobednicima na noćnom turniru „Sportsko leto“ koji je organizovao Sportski centar Kuršumlija.

Prisutnima se najpre obratio direktor Sportskog centra Kuršumlija, Aleksandar Ilić, koji je istakao da mu je drago što su po prvi put uz podršku Opštine Kuršumlija organizovali „Sportsko leto“ na terenima sportskog centra u Kuršumliji. Sportsko leto je obuhvatilo turnire u malom fudbalu, odbojci na pesku i basketu 3h3. Nagrade najboljim ekipama i pojedincima dodeli su: Vojimir Čarapić, predsednik opštine Kuršumlija; Aleksandar Ilić, direktor Sportskog centra; Dragan Simić, član organizacionog odbora i Nikola Milijanović ispred Sportskog saveza Kuršumlije.

U nastavku programa na glavnoj bini planiran je nastup popularnog kvarteta „Wonder Strings“ iz Beograda, međutim, njihov nastup sprečila je kiša, i ovaj nastup je odložen za neko lepše vreme. A na sreću brojnih posetilaca kiša je prestala da pada u toku druge večeri, pa je svoj koncert održao Toni Cetinski. Toni je kao pravi romantik otpevao brojne ljubavne pesme poput „Onaj ko te ljubi srećan je“, „Ako to se zove ljubav“, „Opet si pobedila“ itd. Za kraj je na bis otpevao „23 prosinac“ i poručio svima da je samo ljubav naše kraljevstvo.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime