Ima li nade za kruševačka preduzeća?

0

Od četiri kruševačka preduzeća u stečaju, koja su bila u procesu restrukturiranja, a to su Župa, Uljara, konfekcija Zvezda i Savremeni dom, za pojedine fabrike ima optimističnih najava, kaže predsednik Veća saveza samostalnog sindikata u Kruševcu, Milenko Mihajlović.

– Mi očekujemo da stečajni upravnici urade ono što treba da urade po zakonu, da utvrde potraživanja svih poverilaca, da naprave realnu procenu vrednosti kapitala i da se udje u procedure prodaje imovine i traženja strateškog partnera u smislu da ta preduzeća ponovo počnu da rade. Ima tu dosta optimističkih najava, izjavio je za lokalnu RTK Milenko Mihajlović.

Milenko Mihajlović, predsednik Veća saveza samostalnog sindikata u Kruševcu.
Milenko Mihajlović, predsednik Veća saveza samostalnog sindikata u Kruševcu.

Za IMK „14. oktobar“, koji je u predstečajnom postupku, zainteresovana je češka Tatra, što bi prema Mihajlovićevim rečima bilo dobro rešenje.

Nakon sprovedenog socijalnog programa, u ovoj industriji je ostalo 30-tak radnika, dok je oko 200 angažovano po osnovu ugovora o povremenim i privremenim poslovima.

U Samostalnom sindikatu vlada optimizam i za Pekarsku industriju „Branko Perišić“, za koju je nedavno Agencija za privatizaciju poništila javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine ovog kruševačkog preduzeća.

Mihajlović očekuje pozitivno rešenje i za FAM i Trajal, koji su na listi preduzeća zaštićenih od poverilaca.

Inače, u prethodna 3 meseca je po osnovu socijalnog programa oko 900 ljudi iz kruševačkih kolektiva ostalo bez posla.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime