Ineteraktivna izložba u OŠ “Miloje Zakić”

0

Osnovna škola “Miloje Zakić” iz Kuršumlije, biće ove godine po drugi put škola domaćin interaktivnoj izložbi, koju već duži niz godina organizuje Francuski Institut u saradnji sa Stevanom Jokićem, osnivačem čitave ove edukativne kampanje. Izložba će biti održana 29. aprila.

Podsećanja radi, prošlogodišnja izložba je imala za temu vodu, a njen naslov je bio “Voda u srcu nauke”.

Ove godine izložba se bavi održivom energijom.

Učenici svih škola u Kuršumliji učestvuju u ovoj izložbi, tako da ćemo i ove godine imati grupu učenika iz Gimnazije, grupu iz Osnovne škole “Drinka Pavlović”, kao i grupu učenika iz matične škole.

Oni će, zajedno sa svojim predavačima fizike, hemije, biologije otkriti posetiocima značaj obnovljive energije.

Ova izložba na francuskom i srpskom jeziku bavi se pitanjima pristupa izvorima energije u zemljama u razvoju, poboljšavanja energetske efikasnosti u industrijalizovanim zemljama i pribegavanja korišćenju obnovljivih izvora energije na lokalnom, regionalnom i svetskom nivou.

Tokom trajanja izložbe biće prikazana epizoda televizijske emisije o novim tipovima energije koja je deo veoma poznatog serijala Francuske televizije pod nazivom „C’est pas sorcier“ (Nije to ništa strašno). gde se na zabavan način predstavljaju različiti tipovi obnovljivih energija i gde se gledalac navodi na razmišljanje o svojoj svakodnevnoj upotrebi energije. Na francuskom jeziku, titlovani prevod na srpski. Trajanje: 30 minuta

Učenici će prikazati eksperimentalno ili teoretski objasniti i otkriti zašto je potrebno čuvati energiju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime