Infrastrukturni projekat vredan 152 miliona dinara u Prokuplju

0

Danas su u Prokuplju počeli radovi na realizaciji velikog projekta regulacije rečnog korita reke Toplice u naselju Mala Guba i izgradnje stambenih objekata za najugroženije romske porodice u ovom naselju, saopštila je Opština Prokuplje.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović obišao je početak radova u okviru kojih će u periodu od četiri meseca biti završena prva faza realizacije, a to je  uređenje rečnog korita i izgradnja bedema kojim će trajno biti rešen ovaj višedecenijski problem.

– Radi se o veoma važnom projektu za našu opštinu, čija je vrednost oko 152 miliona dinara.Počelo se sa uređenjem rečnog korita Toplice i Stražavačke reke na ušću u reku Toplicu, gde će biti izgrađeni novi bedemi koji će trajno zaštititi ovo naselje od plavljenja.Takođe će biti obezbeđen i deo grada gde se nalazi industrijska zona i fabrika LEONI koja upošljava oko 3 000 radnika. Rok za završetak bedema je četiri meseca, ali kako su radovi počeli očekujem da će to biti i pre roka. U drugoj fazi počeće izgradnja 10 kuća za najugroženije romske porodice, izjavio je predsednik Simonović prilikom obilaska radova u naselju Mala Guba.

Кoordinator projekta Jasmina Božilović je kazala da su u toku pripremni radovi na izgradnji nasipa u dužini od 167 metara, potom se nastavlja regulacija rečnog korita u dužini od  600 metara. Кako radovi budu odmicali, a prema navodima izvođača, očekuje se da budu završeni za oko dva meseca.

Partneri Opštine Prokuplje u realizaciji ovog projekta je Društvo Roma Prokuplje. Predsednik ovog udruženja Dejan Živković je ovom prilikom istakao da ne postoji ugroženije mesto gde su Romi nastanjeni od naselja Mala Guba i da će na ovaj način njihov položaj biti znatno unapređen, a ono što treba istaknuti je činjenica da su sva deca iz ovog naselja uključena u obrazovni sistem.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime