INTERVJU: Darko Stošić: Realno je da prođemo u drugi deo SP-a u Makedoniji

0
darko-stošić

Kadetska rukometna reprezentacija Srbije uveliko se priprema za SP u Makedoniji koje je na programu od 4 do 19. avgusta, a na spisku putnika selektora Aleksandra Saše Radosavljevića, našao se sada već i standardno ”jedinica” niške Želje Darko Stošić (19).
Rođeni Merošinac govorio je o očekivanjima na Svetskom prvenstvu.

– Darko, tvoja očekivanja od predstojećeg šampionata?

Stošić: Pa očekivanja su realna. To jest realno stanje bi bilo da očekujemo prolazak grupa, naravno kao i svaka reprezentacija tu smo da probamo da se borimo za medalju, ali ponavljam naš primarni cilj jeste da prođemo grupu.

– Sastav je pretrpeo male promene u odnosu na EP, šta će te promene doneti timu?

Stošić: Nema toliko promena u timu. Isti stil igramo, naša igra se nije promenila, osim što je promenjeno par igrača. A smatram da je dobra ovakva situacija, mislim da je bolja atmosfera, opušteniji smo, i preživeli smo pripremni period prošle godine tako da smo svesni svega, znamo šta nas očekuje.

Možemo li očekivati da golmani kao i uvek budu na visini zadatka?

Stošić: Golmani… pa mislim da smo kao i uvek, na prošlom prvenstvu i na pripremnim utakmicama odrađivali dobar deo posla. Siguran sam da će tako biti i na prvenstvu, nadam se da će to biti dovoljno i da ćemo biti podrška našim saigračima u polju.

– Duge sezone su iza vas, stiže li polako umor?

Stošić: Pazite, sezone su odavno gotove tako da na nama se još ne vidi, ali mislim da će nas stići umor posle ovih priprema. (smeh)
Mislim da smo dovoljno spremni, da izguramo i pripreme i prvenstvo, a što se tiče sezona imali dovoljno vremena za odmor.

darko-stošić

– Koji su dometi ove generacije momaka koja brani boje Srbije u Makedoniji?

Stošić: Mislim da je domet reprezentacije TOP 8. A kada se dođe do četvrtfinala tamo su iznenađenja česta, te se nadam da će ih biti i ovoga puta.

– Iskusniji ste za godinu dana u odnosu na EP, mnogi od vas su bili standardni u klubovima u seniorskoj konkurenciji. Može li ova godina iza vas doprineti boljem rezultatu nego na EP?

Stošić: Da, naravno. Kao što sam i rekao, jedna jako dobra sezona iza svih nas gde smo svi nekako sazreli, stasali u toku prošle sezone. Smatram da će mnogo lakše biti sad sarađivati sa trenerom jer imamo svi već nekog iskustva, između ostalog ja u SEHA ligi, te je tako pritisak manji nego prošle sezone.

– Idealan scenario za ovo SP je?

Stošić: Pa idealan scenario bi bio taj da uzmemo zlato, svako ko je došao tu ima za cilj to. Mislim da bi bio idealan scenario da ne dođe do nikakvih povreda, da igramo našu igru, da uđemo sto posto psihički spremni, jer sam mišljenja da smo fizički već spremni. Naravno, i da idemo na medalju!

– Da li posle prvenstva menjaš sredinu ili ostaješ u Železničaru?


Stošić: Ja sa Železničarom imam ugovor do 2022. godine, tako da ja još neko vreme ostajem u mom sadašnjem klubu i u Nišu.

Inače, Stošić je jedini rukometaš iz Toplice na spisku Radosavljevića, i jedan od dvojice sa juga Srbije, s obzirom da se na spisku našao i Vanja Nikolić bek leskovačke Dubočice.

Izvor: Dobričke.com, razgovarao Nemanja Tonić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime