Intervju Top Novosti: Snežana Savić i Dušan Svilar

0

U intervju za Top Novosti koje je napravila Milena Perić, glumica i estradna umetnica Snežana Savić i pevač Dušan Svilar, učesnici RTS karavana koji je gostovao sinoć u Kuršumliji,  govorili su o muzičkim počecima i planovima za budućnost  koje prenosimo našim čitaocima.

– Od malena sam bila predodređena za glumu. Kao dete sam glumila u grupi Bate Miladinovića koji je obezbedio početke mnogim velikim i uspešnim glumcima. To me je dovelo do prijemnog za akademiju koji sam iz prve položila. Na akademiji su primetili da sam prilično muzikalna. Tu sam u diplomirala kao student generacije u klasi profesorke Ognjenke Milićević. Po diplomi usledila je uloga Koštane koja mi je otvorila put, ne samo u svetu glume, već i muzike, objašnjava u razgovoru Snežana Savić.

– Posle te zapažene uloge, bez ikakve ambicije što se tiče muzike, počela sam da snimam pesme od kojih neke žive i dan danas. Ljudi se sećaju i mojih kasnijih uloga, Nine Andrejević, Maline Vojvodić, Rajne… ali svi pamte Koštanu i meni je stvarno drago zbog toga. Poslednji album izdala sam pre deset godina i mislim da bi valjalo izbaciti bar neki singl. Iako nemam mnogo vremena da posvetim muzici, jer sam se u poslednje vreme aktivno bavim pozorištem, verujem da će se prava pesma pojaviti ako joj je suđeno., objašnjava Snežana Savić.

Više fotografija sa sinoćnog koncerta u Kuršumliji, možete pogledati OVDE

Publiku je i stasom i glasom oduševio mladi izvođač Dušan Svilar koji se već duže vreme bavi ozbiljnim muzičkim radom van televizije. Govorio je o svojim, ne tako davnim počecima:

– Od malena sam se bavio muzikom. Išao sam uporedo u gimnaziju i srednju muzičku školu što mi je omogućilo da učestvujem u raznim kulturnim programima u mom gradu. U široj javnosti sam se pojavio 2007. godine kao učesnik u emisiji ,,Zvezde granda”. U mojoj rodnoj Subotici održavala se audicija za koju se prijavio moj drug i ja sam želeo da ga podržim. Međutim, prostor u kome se audicija održavala nije mogao da primi publiku već samo takmičare, tako da sam se prijavio nadajući se da ću izaći pre nego dođem na red. Bilo je tako  zanimljivo slušati druge kandidate da sam izgubio iz vida da je vreme da odem. Kada su me prozvali jedini izbor mi je bio da izađem na scenu. Normalno je da sam želeo pobedu, ali je nisam očekivao. To je išlo dotle da sam za finale izabrao samo dva odela, jer se nisam nadao da ću nastupati u sva četiri kruga, objašnjava Svilar.

– Drugi i, za sad, poslednji soliatički album izdao sam 2010. Od tad sam počeo da sarađujem sa Kemalom Montenom. Za pet godina aktivne saradnje imali smo preko 300 nastupa širom Balkana. Upisao sam muzičku akademiju 2012. Za vreme studija dobio sam svoju prvu ulogu, ulogu Alfreda u opereti ,,Slepi miš”, druga uloga mi je bio Apis u mjuziklu ,,Tajna  crne ruke”, a sad igram fantoma iz opere.

Na pitanje da li oseća odgovornost, Dušan odgovara da mu najveću odgovornost predstavlja to što će pevati pesmu Radeta Vučkovića ,,Moj dobri anđele”.

Svilar ima ima nameru da izda novi album do kraja sledeće godine.

Inače, sinoćno veče RTS karavana najbolje muzike obeležili su između ostalog i Snežana Savić i Dušan Svilar, o čemu više možete pročitati OVDE

(Autor: Milena Perić)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime