Italijani obišli ekonomiju Poljoprivredne škole u Prokuplju

0

Predstavnici firme “Seeds Selest” iz italijanskog grada Barija posetili su školsku ekonomiju Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ u Prokuplju.

Predstavnik ove firme iz Italije za Srbiju Milica Ranđelović razgovarala je sa predstavnicima škole o uspostavljanju saradnje, koja bi se ogledala u korišćenju semena skoro svih vrsta povrća, ukrasnog bilja i cveća koje proizvodi ova inostrana firma.

O mogućnostima i koristi ove saradnje govorili su i predsednik Saveza zemljoradničkih zadruga Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okruga Gordana Jovanović i predstavnica Kluba poslovnih i stručnih žena iz Niša Slavica Mitić Paolilo. One su naglasile da je u interesu škole da uspostave poslovnu saradnju sa firmom za proizvodnju semena, ukrasnog bilja i sveća i da bi škola imala velike koristi uspostavljanjem poslovnih odnosa.

Rukovodilac školske ekonomije Vladan Stojanović naglasio je da bi uspostavljanjem saradnje već krajem ove ili početkom naredne godine na površini od 40 ari bila posađeno seme različitih sorti paradajza, luka, paprike, šargarepe, karfiola i drugog povrća, ukrasnog bilja i cveća.

Firma iz Italije obezbeđivala bi semenski materijal i pružala stručnu pomoć, ali i unapred garantovala otkupne cene i otkupljivala svu proizvodnju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime