“Iza kulisa” u Blacu i Lebanu

0

Blačani će večeras moći da uživaju u predstavi “Iza kulisa” prokupačkog pozorišta “Hranislav Dragutinović”. Posle ovog gostovanja glumački ansambl odlazi u Lebane, gde učestvuje na Regionalnoj smotri amaterskih pozorišta.

– “Iza kulisa” je razdragan, razigran i beskrajno zabavan komad. U pitanju je predstava u predstavi, koja se bavi kako onim što se događa na samoj sceni tako i onim što se zbiva iza kulisa, među glumcima kad ne igraju svoje uloge. Zahvaljujući dvostranoj scenografiji publika ima priliku da istovremeno prati događanja na sceni i iza nje. Koncipirana je kao drama u tri čina, od kojih svaki deo funkcioniše kao predstava za sebe, rekao je Vladan Milutinović, marketing radnik Doma kulture Prokuplje.

Predstavu prema Frejnovom tekstu režirali su Tijana Petrović i Milan Ilić Trša, a glavne uloge tumače Boban Radosavljević Liza (reditelj u predstavi), Danijela Mitić Lela (inspicijent u predstavi), Srđan Baktijarević Fića (dekorater u predstavi), Tijana Petrović (Klaket u predstavi), Predrag Slavković Peca (Rodžer u predstavi), Anastasija Cvijanović (Viki u predstavi), Miljana Jovanović i Biljana Stojanović (Flavija u predstavi), Ivica Ilić (Filip i Šeik u predstavi) i Milan Ilić Trša (provalnik).

Scenografiju je uradio Milan Ilić Trša, a muziku potpisuju Srđan Siđa Živković i Ivica Trailović.

Predstava se u Blacu izvodi u sali Kulturnog centra večeras, a u Lebanu u subotu 30. maja u Kulturnom centru “Radan”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime