Izabrani najbolji recitatori

0

Prokupački Dom kulture je pod tradicionalnim sloganom „Pesniče naroda mog“, organizovalo 49. Opštinsko takmičenje recitatora.

– Ovo je jedna od najstarijih i posebno lepih manifestacija koju naša ustanova sa velikim zadovoljstvom organizuje. Lepo je biti domaćin deci koja vole da čitaju i govore stihove, rekla je direktor Doma kulture Tijana Petrović i poželela nove uspehe takmičarima koji su se plasirali za Okružno takmičenje.

I ovaj put je žiri koji je ocenjivao recitatore, (Dalibor Popović, Mandi Živković i Sonja Miljković) imao veoma težak zadatak, ali je ipak od dobrih izdvojio najbolje.

Među takmičarima nižeg uzrasta, učenika od prvog do četvrtog razreda na Okružno takmičenje su se plasirali Dunja Džipković (OŠ.“9. oktobar“), Marta Jordačijević (OŠ.“Ratko Pavlović Ćićko“), Isidora Savić (OŠ.“ 9.oktobar) i Petar Cvetković (OŠ. „Ratko Pavlović Ćićko“).

U kategoriji srednjeg uzrasta, recitatora od petog do osmog razreda, najbolji su bili Sofija Đorđević(OŠ. „Nikodije Stojanović Tatko“), Milica Popović (OŠ. „Ratko Pavlović Ćićko), Mina Stajković (OŠ. „Ratko Pavlović Ćićko), Aleksandra Milosavljević (OŠ.“ Nikodije Stojanović Tatko“) i Dušan Barjaktarević (OŠ.“Ratko Pavlović Ćićko).

Među najstarijim recitatorima, u kategoriji srednjoškolaca, stihove su najbolje kazivali Milena Kostić (Gimnazija), Milutin Milošević (Gimnazija), Milena Perić (Gimnazija) i Ivana Janković (Medicinska škola „Dr Aleksa Savić).

Recitatori, koji su prema odluci žirija bili najbolji na Opštinskom takmičenju, svoje recitatorsko umeće pokazaće i na Okružnom, koje će biti održano krajem aprila u našem gradu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime