Izgrađeni putevi u dva prokupačka sela

0

Član Opštinskog veća opštine Prokuplje zadužen za infrastrukturu Žarko Koprivica i pomoćnik predsednika opštine Vladica Mladenović obišli su tek završene seoske i atarske puteve u selima Belogoš i Donja Rečica, koji su u rekordnom roku izgrađeni budžetskim sredstvima, saopštila je Opština Prokuplje.

– U selu Belogoš urađen je atarski put u dužini od 300 metara. Radi se o investiciji koja će žiteljima ovog mesta omogućiti da sada mnogo lakše i brže stignu do svojih njiva, kazao je većnik Koprivica i dodao da je na ovaj način ispunjeno obećanje lokalne samouprave dato meštanima ovog sela, u kome se svako domaćinstvo aktivno bavi poljoprivredom. Takođe je naveo da je Opština uložila sredstva u sanaciju 600 metara seoskog puta kroz selo Donja Rečica, poznato po velikom broju dece i mladih.

– Stvarajući bolje uslove za život, utičemo na to da ovi mladi ljudi ostanu da žive u svojim selima i ne razmišljaju o napuštanju seoskih imanja, podvukao je Koprivica.

– Osamdeset odsto stanovnika našeg sela bavi se poljoprivrednom proizvodnjom i ima njive i voćnjake u atarskom delu koji nam je izgradnjom ovog puta sada bliži za gotovo četiri kilometra, kazao je predsednik Saveta mesne zajednice Belogoš Vladica Jovanović.

Na pomoći i sanaciji puta, Opštini su zahvalni i meštani sela Donja Rečica, kroz koju je nasipan i izvaljan seoski put.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here