Izlivi reka u Kruševačkom kraju

0

Zapadna Morava kod Kruševca, kao i Velika Morava kod Varvarina, od nedelje beleže stalni rast. Za poslednja 24 časa nivo im se povećao za po metar i po. Bojazni od plavljenja, za sada, nema jer su reke ispod nivoa redovne odbrane od poplava, kao i Južna Morava kod Đunisa koja nadolazi sporije.

Ali ovom mestu kao i obližnjem Kaoniku preti izlivanje Ribarske reke koja se izlila još u ponedeljak predveče i poplavila oko deset hektara oranica, a došla je i do tri ekonomska objekta, dok je za odbranu jednog stambenog objekta isporučeno 30 džakova peska.

U akumulaciono jezero Ćelije trenutno dotiče 80 metara kubnih u sekundi, što je dvadeset puta više od proseka. Voda se sa brane kontolisano ispušta 50 metara kubnih u sekundi, pa iako se u nekim delovima  bruske, i na području kruševačke opštine, Rasina juče u priobalju izlila, ne preti da ugrozi domaćinstva.

Bilo je i intervencija na bujičnim rekama u kruševačkom kraju, a radilo se i na utvrđenju na Trmčarskoj reci i čišćenju kod mosta na Kobiljskoj reci na putu ka Golovodu, potvbrdio je zamenik načelnika Štaba za vanredne situacije grada Kruševca Dušan Todorović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime