Izložba kućnih ljubimaca u Tatkovoj postala tradicija!

0

Četvrtu godinu zaredom u Osnovnoj školi “Nikodije Stojanović Tatko” učenici s nestrpljenjem čekaju proleće i izložbu kućnih ljubimaca. Ovu manifestaciju uspešno sprovodi kološka sekcija škole, a ove godine se prijavilo osamdesetak učesnika.

Učenici su s ponosom predstavili svoje ljubimce, među kojima su najbrojniji bili psi. Izložbu su upriličili i zečevi, ptice, hrčkovi, kao i jedna usamljena kornjača.

– Iako smo zbog vremenskih prilika morali više puta da otlažemo izložbu, konačno je realizovana po lepom vremenu i u takmičarsko raspoloženju. Svi učesnici su želeli da pokažu lepotu svojih ljubimaca, ali i ponos što su baš oni njihovi vlasnici. Veliku zahvalnost dugujemo kolegama iz Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” što su bili naši gosti i deo žirija, rekla je direktorka škole Ljiljana Subotić.

Pored profesora sa veterinarskog smera Poljoprivredne škole u žiriju su bili i učenici Tatkove škole. Oni su ocenili da je vlasnik najboljeg psa Nikita Božić. Prvo mesto u konkurenciji ptica pripalo je Urošu Milosavljeviću, za najlepšeg zeca proglašen je ljubimac Jovane Petrović. Miloš Ristić je vlasnik najlepšeg hrčka, a Lana Tijanić vlasnik najlepše kornjačice.

Nagrade za najlepše ljubimce bile su hrana za životinje i diplome za vlasnike. Na manifestaciji su uzele učešće likovna i literarna sekcija radovima na temu „Moj kućni ljubimac“, dok  je sve verno propratila novinarska sekcija „Zlatno pero“, foto sekcija, a veselu atmosferu  činila sekcija razglasnih  uređaja.

Organizatori ove manifestacije bile su nastavnice biologije Zorica Stojanović i Stanojka Knežević, a obogatili su je svojim slatko-slanim specijalitetima učenici pekarskog smera Srednje poljoprivredne škole.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime