Izložba o prokupačkom sportu

0

Izložbu pod nazivom „130 godina prokupačkog sporta 1887-2017“ u Galeriji „Boža Ilić“, koju su pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, zajednički organizovali organizovali Sportski savez Opštine Prokuplje i Narodni muzej Toplice svečano je otvorio zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović.

Otvaranju izložbe posvećenoj velikom jubileju sporta u Prokuplju, prisustvovali su većnica Milice Erić, legende sporta u Prokuplju, aktivni sportista i prijatelja sporta.

Paunović je istakao da je ovo divna prilika da se setimo svih naših sportista koji su dali svoj doprinos razvoju ne samo prokupačkog već i celokupnog srpskog sporta.

– Jubilej koji beleži prokupački sport je izuzetno vredan pažnje, jer malo je sredina koje mogu da se pohvale ovakvom sportskom tradicijom, izjavio je on dodavši da ova izložba treba da podstakne naše mlade sportiste da nađu uzore u svojim starijim kolegama.

Direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić, koji je zajedno sa Božidarom Jovićem autor izložbe, naglašava da se na postavljenim panoima može hronološki pratiti razvoja sporta.

– Slikom i rečima, kao i sportskim rekvizitima nastojimo da posetiocima prikažemo kako se u proteklih 130 godina razvijao sport i rezultate koji su postizali sportisti našeg grada, rekao je Žarć.

Predsednik Sportskog saveza Opštine Prokuplje Dragan Milićević zahvalio se na podršci koju je pružila Opština Prokuplje za pripremu izložbe.

– Mi smo se potrudili da na 44 panoa predstavimo sve naše sportove i sportiste, koji su proteklih godina pronosili slavu i ime Prokuplja širom sveta i bili naši najbolji ambasadori – rekao je Milićević.

Skup je u ime sportista i sportskih poslenika pozdravio i legenda prokupačkog fudbala Zoran Banjac, koji je podsetio prisutne na uspehe boksera „Topličanina“ i olimpijskog vicešampiona Bratislava Ristića. On je ovom prilikom poručio, da je boks najtrofejniji sport u Prokuplju, o čemu svedoče i fotografije i odličija koja su predstavljena na izložbi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime