Izložba sa Foto-kolonije u Prolom Banji

0

Turistička organizacija opštine Кuršumlija, uz podršku lokalne samouprave, turističkog preduzeća AD “PLANINКA” dana 23. jula u Prolom Banji u kafe klubu hotela “Radan”, otvorila je izložbu fotografija sa 40. Međunarodne foto-kolonije “Đavolja Varoš”.

Od 21. do 29. juna građani kuršumlije i ljubitelji fotografije imali su priliku da prisustvuju izložbi koja je održana u Кuršumliji u restoranu “Evropa”. U nastupajućem periodu posetioci i stanovnici Prolom Banje imaće priliku da posete izložbu i uživaju u ovim umetničkim delima.

Inače, Međunarodna foto-kolonija „ĐAVOLJA VAROŠ“ bila je prva foto-kolonija u Evropi a možda i u svetu, osnovana je u Đavoljoj Varoši 16. aprila 1977. godine na inicijativu Velisava Milenkovića iz Niša, rodom iz sela Đake, uz podršku Udruženja samostalnih umetnika fotografije (USUF-a).

Pozivamo sve posetioce Prolom Banje da posete ovu izložbu svakog dana od 8 do 22 h do 06.08.2018. godine u kafe klubu hotela “Radan.”

Nakon izložbe fotografija u Prolom banji, stanovnici i posetioci Lukovske Banje takođe će imati priliku da uživaju u ovoj postavci, navode u Turističkoj organizaciji Kuršumlije.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime