Izložba u čast najboljeg prokupačkog sportiste

0
????????????????????????????????????

U okviru Dana evropske baštine u Narodnom muzeju Toplice upriličena je stalna postavka medalja, pehara i priznanja najboljeg sportiste Prokuplja svih vremena Bratislava Ristića Ćureta.

Tom prilikom Ristić je prokupačkim osnovcima pričao o boksu o svojoj uspešnoj karijeri kao i o upornosti i istrajnosti kako bi se ostvario određeni cilj.

– Želim da deca vide ove slike i trofeje i da im ovo bude motiv da se bave sportom i da budu uspešniji od mene i naprave zapaženije sportske karijere, rekao je Bratislav Ristić Ćure.

Ovo je prva stalna postavka jednog sportiste u našem gradu i po rečima direktora muzeja Darka Žarića ova ustanova će nastaviti da i kroz sport građanima Prokuplja približi istoriju grada.

– Odlučili smo se da stalnu postavku promenimo i da građanima Prokuplja približimo još neke delove naše istorije. Želeli smo da na ovaj načinuvedemo i sport u muzej i da mlađim generacijama prikažemo sve medalje, pehare, zlatne rukavice i priznanja koje je u svojoj prebogatoj karijeri osvojio najbolji sportista Prokuplja u prošlom veku Bratislav Ristić Ćure, rekao je Drako Žarić direktor Narodnog muzeja Toplice.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here