Izrečena presuda vinovnicima štete kruševačkom FAM-u

0

Specijalni sud u Beogradu danas je proglasio krivim sina vlasnika Delta holdinga Marka Miškovića za utaju poreza i osudio ga na tri i po godine zatvora.Mišković će morati da plati i kaznu od osam milona dinara

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković osuđen je na sedam godina zatvora zbog štete nanete putarskim preduzećima i kruševačkoj fabrici maziva “FAM Kruševac”, kao i na novčanu kaznu od šest miliona dinara, vreme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru mu se uračunava kaznu.

Za ostale optužene tužilaštvo je predložilo kazne od sedam do 12 godina zatvora, a za dvoje optuženih novčanu kaznu od milion dinara.

Današnjom presudom Dejan Jeftić osuđen je na četiri godine zatvora, Risto Ristić na pet godina zatvora, Boro Jelić osuđen je na tri godine zatvora, Branislav

Jovanović na tri godine, Ljiljana Kostić tri godine, Srđan Filipović osuđen je na dve godine zatvora.

Živojin Petrović osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora i novčanu kaznu od dva i po miliona dinara, a Jadranka Badrić na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu od 250.000 dinara.
Svima se u kaznu uračunava vreme koje su proveli u pritvoru.

Optuženi su takođe obavezani da solidarno uplate 3.14 milijardi dinara u budžet zbog oštećenja putarskih preduzeća i FAM-a.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime