Izuzetno posećena promocija knjige „Smutna vremena“ u Kuršumliji

0

Sinoć je u Sali SO Kuršumlija koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta održana promocija knjige „Smutna vremena“ profesora Milomira Mome Novovića.

Radi se o romanu koji obrađuje period od 1944 do 1964 godine u Kosaničkom kraju u kome su sabrani istorijski dokumenti, anegdote i zapisi savremenika kao i svedočenja ljudi iz tog vremena kada je nastajala nova vlast i obrađuje položaj kosaničkog seljaka u tim burnim vremenima.

– Roman profesora Novovića nije samo hronologija jednog vremena potkrepljena istorijskim dokumentima lokalnog karaktera,već napisana na zavidnom literarnom nivou što daje posebnu vrednost ovom romanu našeg zemljaka, kazao je Nebojša Gašić na promociji ove knjige.

Književnik Radivoje Pantić iz Književnog društva Milutin Uskoković u Kuršumliji je naglasio da je centralna figura ove knjige koja nije samo hronika Kosaničkog kraja – seljak koji se našao u burnom vremenu kada su se menjala istorija i vrednosti koje je on ranije poznavao.

Tokom promocije koja je trajala više od sat ipo vremena, čitani su odlomci iz romana „Smutna vremena“ koje su posetioci ove promocije pomno pratili u aplauzima nagrađivali.

promocija-novovic-1

Autor romana „Smutna vremena“, profesor Novović je zahvalio svima koji su došli da isprate promociju njegove knjige i kazao da je građu za knjigu prikupljao godinama i odlučio da predstavi jedan period koji je možda bio i najburniji u Kosaničkom kraju.

Nakon završetka promocije, autor romana „Smutna vremena“ je dugo ostao sa posetiocima i potpisivao knjigu čija promocija je imala najveću posetu jednom kulturnom događaju ovakve vrste u proteklih nekoliko godina u Kuršumliji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime