Izveden mjuzikl za decu Prokuplja

0

Кulturno obrazovni centar “Toplica“ iz Prokuplja, danas je u sali prokupačkog Doma kulture, veselom pozorišnom predstavom u formi mjuzikla, pred nadolazeće novogodišnje i božićne praznike obradovao polaznike Predškolske ustanove „Neven“ iz našeg grada.

Radi se o neobičnoj muzičkoj predstavi pod nazivom „Novogodišnja čestitka“, koju je režirao muzičar i glumac prokupačkog Doma kulture Dragan Babić, a koju su pripremila deca glumci, pevači i članovi plesne grupe „Iluzions dens“ za svoje mlađe drugare.

– Ovo je premijera koju smo želeli da poklonimo prokupačkoj deci kao novogodišnji dar, kazala je direktorka КOC-a Ljiljana Кrasić i dodala da će predstava imati i svoju reprizu uoči Pravoslavne nove godine.

Ona je naglasila da je i ove godine na literarni konkurs za učenike svih prokupačkih osnovnih škola, koji tradicionalno  organizuje КOC, stiglo mnogo zanimljivih radova, od kojih je stručna komisija, koju su činili profesori književnosti Srbijanka Stanković i Ljubiša Кrasić, odabrala tri najbolja.

Tako su autori najboljih radova ovogodišnjeg konkursa sa temom „Sav moj svet“ učenici Osnovne škole „Nikodije Stojanović „Tatko“, i to Lana Tijanić, učenica četvrtog razreda, i Iskra Jovanović i Darja Stojanović, učenice petog razreda.

– Ovo je najlepši mogući način da završimo jednu uspešnu godinu tokom koje je kroz naše kreativne radionice, konkurse i druge kulturno zabavne aktivnosti animirano više od 1.000 dece svih uzrasta, kazala je direktorka Кrasić.

Prema njenim rečima, poenta svih aktivnosti, koje se za decu organizuju u toj ustanovi je njihova socijalizacija i usmeravanje na bavljenje onim što najviše vole.

– Deci poklanjamo posebnu pažnju i omogućavamo im da kroz druženje sa vršnjacima i stručnjacima iz svih oblasti, slikarima, pesnicima, glumcima, piscima i sociolozima, iskažu talente i pokažu svoju kreativnost, naglasila je Ljiljana Кrasić.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here