Japan donirao oko 70 hiljada evra OŠ „Drinka Pavlović“

0

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić danas je u Vladi Srbije potpisao ugovor o donaciji Vlade Japana OŠ „Drinka Pavlović“ u vrednosti od 69.840 evra za zamenu vrata i prozora.

Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić, ukazao je na podatak da je školska zgrada građena davnih 50-ih godina, tako da su vrata i prozori dotrajali i da ih je bilo neophodno zameniti.

– Realizacijom ovog projekta želimo da našim učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi omogućimo bolje i kvalitetnije uslove za učenje i rad, kazo je predsednik Vidić.

Uz zahvalnost, predsednik Vidić uputio je poziv amabasdoru Japana Đuići Takahari da poseti kuršumlijski kraj.

– Nadam se da će naša podrška i dalje biti od koristi narodu Srbije i da će poboljšati njihov svakodnevni život, istakao je Takahara.

Ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara rekao je da je Vlada Japana odlučna da poboljša obim pomoći za lokalne zajednice i nevladin sektor, realizacijom projekata za osnovne potrebe stanovništva,

– Novčana sredstva, u iznosu od 69.840 evra, biće usmerana za realizaciju važnog projekta za našu lokalnu zajednicu, koja imaju za cilj zamenu vrata i prozora, kao i rekonstrukciju trotoara u našoj školi, rekao je direktor OŠ „Drinka Pavlović“, Radiša Nikić.

Inače, donacije u ukupnom iznosu od 459 016 evra dodeljene su domovima zdravlja u Merošini, Malom Crniću, osnovnim školama u Tutinu i Kuršumliji, JKP “Senta”, Domu za smeštaj odraslih lica “Kulina”, kao i Savezu slepih Srbije. Sa predstavnicima pomenutih ustanova ugovore je potpisao ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime