Jasikovica na Badnji dan dobila poštu

0

Selo Jasikovica, kod Trstenika, danas je  dobilo poštu. Otvorio ju je direktor Javnog preduzeća Pošta Srbije Milan Krkobabić, u prisustvu predsednika Opštine Trstenik Miroslava Aleksića i drugih zvaničnika ove opštine.

Ovo je, inače,  prva od 52 pošte koje će se otvoriti tokom 2016. godine širom Srbije.

– Jako je važno da država ima plan razvoja sela. Otvaranje pošte jedan je od segmenata tog razvoja. Za selo je veoma važno da ima poštu, ali i ambulantu i uređenu infrastrukturu. Neophodno je i veće ulaganje u poljoprivredu, jer je to jedini način da unapredimo kvalitet života meštana i da zadržimo mlade na selu, rekao je predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

jasikovica-posta-1

Nova pošta u Jasikovici  pružiće usluge za 544 domaćinstva, oko dve hiljade stanovnika u četiri sela: Jasikovici, Kamenjači, Bučju i Lopašu.Donedavo, poštar je u Jasikovicu dolazio tri puta nedeljno.

Polovina od hiljadu stanovnika ovog sela su penzioneri. Meštani su pre otvaranje ovog objekta išli osam kilometara do najbliže pošte u Počekovini, koja je na magistralnom putu  Kruševac – Trstenik.

Mesna zajednica Jasikovica obezbedila je poslovni prostor i električnu energiju a preduzeće Pošta Srbije uređaje vredne 500 hiljada dinara. Za nekoliko dana, Pošta će zaposliti dva radnika u pošti u Jasikovici.

Milan Krkobabić je kazao da pošta u Jasikovici spada u red najlepših u Srbiji. Prvi korisnik ove pošte bio je Jugoslav Lazić, privrednik iz susednog sela Stopanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime