Javni čas u OŠ „Ratko Pavlović Ćićko”

0

Dan evropskih jezika, 26. septembar posebno je obeležen u   OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“. Naime, učenici viših razreda su u saradnji sa svojim roditeljima i nastavnicima organizovali javni čas.

Čas je bio radioničarskog  tipa, bilo je 5 grupa sa po 10 učesnika (5 učenika i 5 roditelja), a svaka grupa imala je nekoliko zadataka. Pored jednostavnijih, kao što je prepoznavanje zastava i nacionalnih jela nekih evropskih zemalja, tu su bili i zahtevniji i zanimljiviji zadaci: da prepoznaju iz kojih su jezika u srpski jezik ušle pojedine reči, da povežu pisce i dela sa državama iz kojih ti pisci potiču, da frazama iz engleskog i francuskog pronađu najsličnija značenja u srpskom jeziku.

Čas su pripremile i realizovale Dragana Petrović, profesorka srpskog jezika, Slavica Stojanović, profesorka engleskog jezika i Jelena Marković, profesorka francuskoh jezika.

Svi učesnici su pokazali veliko interesovanje za ovakvu vrstu aktivnosti, jer su na nesvakidašnji način, uz igru naučili mnogo i učenici i roditelji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime